Založ si blog

Čas na zmenu? Alebo opäť vyhrá Fico

Kto si je taký istý, že pádom Fica bude lepšie? Byť premiérom nie je jednoduché, pretože aj polarizujete spoločnosť, aj ste terčom, aj ste za všetko zodpovedný, ale je to veľmi zaujímavá práca a pokiaľ by bola možnosť pokračovať, tak neverím, že sa tak ľahko dá povedať nie,“ dodal Fico. „Podľa týchto slov je zjavné, že Fico rozhodne plánuje kandidovať v nasledujúcich parlamentných voľbách a opäť vyhrať.

Samozrejme, že Smer bude vyhrávať u bežných ľudí nie preto, že sú hlúpi, ale rozmýšľajú prakticky. Hlavne sú unavení z politiky. Keby dokázala pravica zvýšiť svoju popularitu niečím, čo by ponúklo ľuďom lepší život, možno by nevolili Fica ale skúsili by aj iné možnosti. Ľudia na Slovensku sa ale zmien boja. Často sa zamýšľajú nad tým, že môže byť aj horšie. Radšej si zvolia určitú istotu. Veď tou sa nedá nič pokaziť. Ťažko sa dá pochopiť že každý na nich nadáva a všade vykrikuje akí sú neschopní, ale napriek tomu ich volia. To čo je potrebné je aby sa nová opozícia spojila a vytvorila spoločný program s jasnými pravidlami.

Ľudia ktorí volia Fica sú väčšinou ľudia ktorí sa príliš do politiky nerozumejú a ich jediná útecha je trošku si prilepšiť . Napríklad tak ,že dostanú pár drobných navyše alebo vlaky zadarmo. Fico má stratégiu, ktorá platí pre túto sociálnu vrstvu obyvateľstva ako sú aj dôchodcovia. Stratégiu, ktorá je tak jednoduchá a tak lacná, že človek ktorý ma trochu viac rozumu hneď pochopí o čo ide. Pomoc nie je to, že zadĺžia štát tým,že dajú vlaky zadarmo, ktoré využíva len pár percent ľudi a na ktoré sa skladaju všetci. Tie peniaze, ktoré dennodenne idú do koša vďaka tomu sa mohli použit na veľa iných vecí.

Fakt, že sa odstraňujú malí živnostníci a podnikatelia, pácha genocída na strednej vrstve a tí čo sa majú najlepšie sa kamarátia s im podobnými. Rozdieli medzi bohatými a chudobnými sa prehlbujú a mladí odchádzajú do zahraničia hoci aj drhnúť riady a ked sa vrátia naspäť, tak si žijú ako králi, i keď mnohokrát tam radšej zostanú a nevrátia sa do krajiny, kde musia doslova drieť za minimálnu mzdu,aby mohli uživiť svoje rodiny. Tažko to posúdiť, na každom politikovi sa dá nájsť nieco pozitívne, je už len na každom jednom z nás či si vyberieme menšie alebo väčšie zlo.

Cieľom skrátka nemôže byť, len aby v roku 2016 nevyhral Smer. Cieľom musí byť zmena spoločnosti. Dokonca poslednú dobu to je s touto spoločnostou uz také zlé, že im stačí, keď dostanú sľub, že síce sa nebudú mať lepšie, ale vláda zaručí, že tí, čo sa majú lepšie sa budú mať horšie. Na toto počúva tých 40 percent národa. Pokiaľ bude Smer a jeho suita u moci, potiaľ sa nič nepohne. Bohužiaľ ale z prázdnych sľubov sa obyčajný človek nenaje.

Jeden človek na prezidentskom úrade toho veľa nezmôže, ale je veľmi nebezpečné, aby jedna strana mala prakticky všetky kľúčové miesta v štáte, všetky kontrolné zložky strana smer jednoducho obsadila, včetne polície, prokuratúry a súdov. No prezidentský post je posledná šachová figúrka, ktorá im ešte chýba a získa ju človek, ktorý sa doteraz prejavil, ako neskutočne bezcharakterný. Pokiaľ sa na post prezidenta dostane niektorý iný kandidát než zo strany Smer, a aj keď nemá vyložene žiadne páky na priame ovplyvňovanie ekonomiky, môže vytvárať tlak na vládu v podobe menovania kľúčových zástupcov v štátnej správe. Niekomu sa to môže zdať málo, ale aj to je niečo.

Myslím si, že šancu by mali dostať aj iné strany, aby ukázali čo v nich je. Hlavne tie pravicové. Ved predsa každý z nás chce, aby na Slovensku bolo lepšie. Nezáujem zmeniť momentálny stav značí o tom, že tým ľuďom Fico nevadí, alebo že im teda vadí tak, ako keby tam bol niekto iný. To je úplne jasné. Dôvody sú rôzne, ale hlavný dôvod je ten, že si nemyslia, že sa niečo zmení.

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 2053x
Priemerná čítanosť článkov: 2053x

Autor blogu

Kategórie

Archív